chickitychina (chickitychina) wrote,
chickitychina
chickitychina

 • Mood:
 • Music:

Pariisi

Minä pidän metroista. Metro on oikeastaan aika jännä keksintö, kun miettii miten omituista on että maan alla kulkee tolkuton määrä junia ja ratoja ja ihmisiä, ja se oikeasti toimii, ja kuusi minuuttia seuraavaan metroon tuntuu pitkältä ajalta odottaa. Pidän myös metroasemista ja -kartoista (jopa rumanvihreästä linjasta), ja hassuista mainoksista joissa on Bollywood-tätejä, "Samurain paluuta" ja pukumiehiä, joille on piirretty pellennenä. Pidän supermarketeista, joissa on leivonnaisosastot, joilla myydään eurolla millefeuilleja, ja viiniosastot, joilla myydään punaviiniä hintaan 1,04 €, ja kassan kylteistä, joissa sanotaan, että alkoholituotteita ei myydä alle 13-vuotiaille. Pidän siitä, että ihmiset sanovat "pardon", kun törmäävät toisiinsa metrotungoksessa, tai koiralle "s'il vous plaît", kun se jää liian pitkäksi aikaa yhteen paikkaan viivyttelemään. Pidän koiranvaatekaupoista ja tyhmistä pörröisistä Eiffel-tornikoristeista, joilla on hymyilevä naama. Pidän kiharapäisistä lapsista, jotka puhuvat duffelitakeissa täydellistä ranskaa, ja vanhoista miehistä, jotka soittavat Montmartrella harppua tai pitävät metroasemalla yhden miehen bändiä. Pidän myös levyistä. Viikon aikana ostamani levyt ostojärjestyksessä:

Le Tigre: This Island
Bruce Springsteen: 18 Tracks (isälle synttärilahjaksi tosin)
Jeff Buckley: Grace
Tom Waits: Rain Dogs
Ladytron: Light & Magic
Juliana Hatfield: In Exile Deo
Singin' in the Rain -OST (tosin naurettavaan hintaan 3,80 €)
Marlene Dietrich: joku ihme kokoelma (sama kuin edellä)
Pigloo: Le Papa Pingouin -sinkku (oli pakko! (Katso vaikka video sivun alalaidassa!)

Meni ehkä vähän liikaa levyihin. Mutta phah, liikaa schmiikaa! Pidän Ranskan Idolsista (Nouvelle Star) jossa on ihme riehujia ja kiharatukkaisia amerikkalaisia. Melkein pidän siitäkin, että kaikki ohjelmat dubataan ranskaksi, ja nätti punatukkainen Annie samoin kuin Joey ja Charmed-tytöt puhuvat ranskaa eri tahtiin kuin suunsa liikkuvat. Pidän Louvren tauluista, joissa on kauniita lyhyttukkaisia tyttöjä näyttämässä hämmentyneiltä. Pidän vielä enemmän Centre Pompidousta, jossa on kokonaan sininen huone johon olisi voinut jäädä asumaan, "Teaching a Plant the Alphabet", "Museum Highlights" ja "Some Butterflies". Pidän Maraïs'n homo -ja juutalaiskaupunginosasta. Pidän ruuasta, johon menikin kaikki raha mikä ei mennyt levyihin - pidän falafelleivästä, paninista, intialaisesta, tofujapanilaisesta, päärynäomenoista ja viikunajugurtista. Pidän ravintoloista, joissa on viheltelevä setä joka laittaa radiota kovemmalle kun sieltä tulee englanninkielistä iskelmää, tai paljon hymyileviä japanilaisia, tai hilpeä ranskalaismies joka kirjoittaa paperiseen pöytäliinaan, Amélien kahvilasta jossa on Amélien näköinen tarjoilijatar, ja creperiestä jossa soi Aretha Franklin ja Tom Jones. Ehkä vielä enemmän kuin ruuista, pidän jälkiruuista - brownieista vaniljakastikkeen, suklaakastikkeen ja kermavaahdon kanssa, vaahterasiirappicrepeistä, crème brûléesta, sitruunamarenkikakusta, jäätelöstä, Mont Blancista, ja voi ei kaikesta. Pidän café au laitista. Pidän hotellin aamiaishuoneen maisemaseinistä, joilla oli puita, linnoja ja vuohi, ja hotellin respamiehestä, joka ymmärsi kun sanoin ranskaksi, että huoneessamme ei ole pyyhkeitä ja huoneen numero on 207. Pidän Champs-Elyséestä, jolla oli elokuvateatteri jossa meni The New World alkuperäisversiona. Pidän siitäkin. Pidän Oscar Wilden hautakivestä, jota lukemattomat ihmiset olivat suudelleet, ja siitä, kun jalat ovat niin väsyneet että on ihana vain istua sängyllä tekemässä sudokua ja syömässä kiiviä. Pidän WH Smithistä, joka myi Peru-matkaoppaan, Eva Ibbotsonin uuden ja Memoirs of a Geishan. Pidän lentokoneista, siitä miltä kaupungit näyttävät pimeässä ylhäältäpäin, ja siitä miltä tuntuu nousta liukuportaita johonkin paikkaan jota ei ole nähnyt ennen, ja joka vain lytistää olemalla niin GRANDE.

(Tarvitsen kyllä isomman levyhyllyn.)

Onpa hyvä olla kotona. Mutta vaikka pidän kodista, voisin melkein sanoa että pidän Pariisistakin.Kiitos Ulla. Kiitos Pariisi.
Tags: ohhoh, pariisi
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic
  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 7 comments